Follow Saya Di Google Plus

Saturday, June 26, 2010

Aku dan Anne Ngasri

Hari itu Anne nampak cool jer.. tapi 'hati dalam' siapa yang tahu...
Makeup by: Saidatulnisa
Baju: Sofi Norali
Tudung: Butik Ratu
Foto: Epol


Sempat lagi amik kesempatan bergambo ngan Anne... cantik betul budak nih lepas kembali solo (sedihlah plak nak guna perkataan..tut!..tut!)


Lamanya tak update blog nih...tak delah sangat yang menarik berlaku dalam minggu2 kebelakangan nih melainkan terlalu banyak kerja coz nak mengejar deadline bumper.. selesai bumper terkejar2 pula deadline untuk cuti raya... orang belum raya aku dah raya dulu weiii..

Kesian mak aku, berapa kali ajak aku gi kenduri kahwin..Mak! sorry kakak busy giler...mana yang sempat kakak curi2 juga pergi..alhamdulillah ada juga yang 'lepas' dan banyak juga yang terlepas..

Minggu sudah, berkesempatan shoot cover Anne Ngasri untuk Mingguan Wanita di Hotel Concorde.. cantiknya Anne hari itu hasil sentuhan emas kak Saidatulnisa. Kak Sai nih makeup macam main2 jer..tapi hasilnya walla weii..superb!

Anne plak memang tabah budaknya. Baru 26 tahun tapi dah melalui bermacam2 cobaan dalam hidupnya. Nak tahu lebih lanjut cerita Anne nih boleh dapatkan Mingguan Wanita bilangan 1389 keluaran bulan Julai nih..rasanya minggu nih dah ada kat pasaran...cepat2 tengah panas tuh!

Thursday, June 10, 2010

MV Ost Cinderella's Sister [Super Junior - Yesung]



PS: KALAU NAK DENGAR LAGU DALAM TRAILER NIH KENA PAUSEKAN DULU LAGU UNGU DALAM POSTING GAMBO IPOD NANO KAT SUDUT KANAN (BAWAH) BLOG INI. KALAU TAK BUAT MACAM ITU, MEMANG BERCELARU TAHAP CIPAN PUNYA..AHAKS!

Layan pula Cinderella's Stepsister

Jungwoo. Dia nih anggota kumpulan 2pm yang cukup terkenal kat Korea.

Hyoseong

Gihun

Eunjoo


Cerita ini nampaknya semakin mendapat tempat dihati aku. Semua emosi bercampur dalam cerita ini, pelakon2nya menjiwai watak memang gred A. Best! Aku cukup suka watak Eunjo, tanpa emosi tapi baik hati. Watak Hyoseong pun layan gak, karektor dia mula terbina cantik selepas kematian ayahnya.

Gihun pun tak kurang bestnya..cinta dalam diam yang tanpa disedari memakan dirinya sendiri. Jungwoo macam tak mengalah untuk memenangi hati Eunjoo yang dingin bak salji yang membeku itu. Tapi dialah satu2nya lelaki yang boleh buat dia senyum selepas cintanya tak dibalas di zaman remajanya..huhuhu..

Kat bawah nih aku download OST yang dinyanyikan oleh Yesung. Sedap lagu nih beb!

Tuesday, June 8, 2010

Hakikat yang menyakitkan!

Sumber pix: nydailynews.com

Tuesday, 8 June 2010

Americas Jewish rulers order Helen Thomas to resign

Helen Thomas, the White House reporter of the lengthiest employment has been forced to resign after advising the Israelis to leave the occupied Palestinian territories.

Helen Thomas, the White House reporter of the lengthiest employment has been forced to resign after advising the Israelis to leave the occupied Palestinian territories.


Helen Thomas quit the job on Monday, a week after saying during the Jewish Heritage Celebration, "Tell them (Israelis) to get the hell out of Palestine," AFP reported.


"Remember these people are occupied and it's their land, not German and not Poland," she said. "They can go home, Poland, Germany, and America and everywhere else."


However, perhaps fearing assignation, the 89-year-old veteran reporter later posted an apology on her website for insulting Americas rulers, the Jews, who want every person on the face of the earth to worship them instead of God.

PS: Pastinya Barrack Obama yang disanjung tinggi oleh sesetengah pihak itu juga, terlibat dalam ini cerita. Siap ada lagu lagi untuk dia..kononnya dialah bakal menjadi wira dunia. Walhal selagi namanya White House dia tetap di bawah kuasa dan pengaruh Yahudi. Itu sudah pasti. Dan bukankah kebenaran ini amat menyakitkan!

Tuesday, June 1, 2010

Mirza dan Ultraman

Pembukaan cerita; pix aku ngan Zarif. Waktu nih Hari Keluarga Karangkraf di Sunway Lagoon. Umur Zarif pun baru 4 bulan. Waktu kecil2 dulu Zarif memang bulat budaknya.


Mirza waktu kecil (umurnya setahun lebih). Masa nih kitaorang baru jer beli rumah dan duduk rumah sekarang nih d Taman Sri Putri, Meru dalam 3 bulan.


Ipod dan Mirza tak boleh dipisahkan.


Waktu ini Mirza masih belum kenal sangat dengan Ultraman sebab hobinya waktu itu bermain dengan 'bajak korek'


Mirza semakin 'die hard fan' ngan ultraman. Sabtu lepas bawa dia jenjalan ke toy r' us One Utama. Dia tak mahu ke tempat lain, trus tuju rak2 permainan Ultraman. Seb baik sebelum tuh dah belikan dia Ultraman Seven yang berharga RM16.90 (mahal gak tuh). Sampai kat satu kotak permainan ada bermacam2 jenis ultraman. Aku saja nak tanya dia ini ultraman apa. Terkejut? sebab dia boleh cam semua nama2 ultraman tu dengan betul....hmmm...tapi nama ultramanlah pula yang diingatnya..huhuhu..

Rupanya ultraman ada banyak jenis: ada nexus, mebius, taro, dyna, cosmos, gaia, seven, ace dan macam2 lagi...semua ini aku tahu pun sebab mirza yang sedarkan aku.... selama ni aku dok bayangkan ultraman itu satu sajalah bentuknya...har..har..har..

Bersambung...

Aku dan L

1 Jun 2010 - Akhirnya dalam usia dah setua ini... huhuhu aku berjaya gak merembat satu lesen P. Sejarah betul dalam hidup aku... sampai2 je ofis kak Nuri terus bagi pelukan gembira... tapi naik keta ngan aku lepas 6 bulan katanya... hahaha...

Sayangnya terlalu 'nebes' sampai tak dan pun nak bergambo2 untuk masukkan dalam blog... cukuplah aku masukkan gambo lesen jer.. ekekeke!

Entri ini pendek saja tapi cukup bermakna sekali :)))))

Mood: Happy!

Related Posts with Thumbnails